Translate

03 martie 2024

Sistem de încălzire în pardoseală prin şapă de beton

            Acesta este utilizat pentru încălzirea spaţiilor de locuit ,mai ales în cazul clădirilor noi, unde este posibilă turnarea unei şape de beton. În cazul încăperilor suprafeţe vitrate (cu geamuri) mari se recomandă realizarea de zone delimitate cu încălzire intensă. Puterea instalată în aceste zone poate ajunge la 200 w/mp.
        Sistemul  foloseşte un cablu încălzitor,prins  de placă de armare cu ajutorul benzilor de fixare.Plasa de armare se aşează  pe un suport izolant din polistiren extrudat de 2–5 mm..Controlul automat al încălzirii electrice in pardoseală,prin cablu încălzitor,se realizează printr-un  termostat digital programabil prevăzut cu senzori de pardoseală şi de ambient care asigură monitorizarea consumului de energie electrică. Se utilizează  pentru aproape toate tipurile de pardoseală. La alegerea pardoselii se recomandă consultarea furnizorului pardoselii respective.
         Indiferent dacă se optează pentru încălzirea în pardoseală, cu sau fără acumulare de căldură în sapă(în acest caz , grosimea indicată fiind de de 7–15 cm,şapă asigurând temperatura pe timpul nopţii când tariful este redus şi o va degaja treptat parcursul întregii zile) se vor folosi cabluri încălzitoare bifilare tip TLBE – 17w/ml

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu