Translate

03 martie 2024

Incalzirea in pardoseala scade costurile cu 30 %

Ecomagazin:,,Pentru varianta electrica este neaparat nevoie de o instalatie menita sa sustina consumul de energie. In plus, pardoseala nu va mai putea fi “modificata” pentru a nu se distruge in stalatia. 
Perioada de garantie de 15 ani
Pentru a beneficia de incalzire electrica prin pardoseala aveti nevoie de cabluri incalzitoare alimentate electric la 220 V, ingropate in pardoseala si alimentate de priza.
Pentru o astfel de instalatie, costurile lunare ale incalzirii ajung la 500 de lei pentru o casa bine izolata, cu 130 de metri patrati. Costurile de instalare se calculeaza in functie de suprafata care are nevoie de echipament.
“Costul investitiei variaza intre 20 si 23 de euro pe metru patrat, si includ materialele, manopera, garantia”, explica Dana Rulea, manager general al firmei “Amass” din Capitala. Sistemul nu are nevoie de mentenanta, iar perioada de garantie este de cel putin 15 ani.
In plus, acest sistem diminueaza ridicarea prafului. “Praful inseamna miscarea particulelor generata de diferenta de temperatura pe orizontala, intre zona radiatorului si zona opusa acestuia. La incalzirea in pardoseala, temperatura este acceasi pe toata suprafata camerei, neexistand aceste diferente”, adauga Dana Rulea. 

Sistem “invizibil” care distribuie uniform caldura


Acest tip de incalzire economiseste energia, sustin producatorii. “Acest sistem are un consum mai mic decat alte surse de in calzire cu cel putin 10%, dar ajunge si la 30%, puterea electrica fiind transformata 100% in caldura”, vine cu explicatia Sabin Cernat."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu